Hop til hovedindholdet

UNG UDEN MOBNING logo

Restorativ Praksis - fra konflikthåndtering til kulturudvikling


Dato og tid

Fredag d. 1. januar 2021 kl. 08:30

Sted

Endnu ikke bestemt, Endnu ikke bestemt, 0 Endnu ikke bestemt Endnu ikke bestemt
Endnu ikke bestemt
0 Endnu ikke bestemt

Restorativ Praksis - fra konflikthåndtering til kulturudvikling


Arrangementsbeskrivelse

To dages kursus - introduktion til Restorativ Praksis

For dig, der arbejder med børn og unge i skoler, uddannelsesinstitutioner og ungemiljøer

OBS: Dette kursus strækker sig over to dage - kurset oprettes ved 25 tilmeldte!

Hvad er Restorativ Praksis

Restorativ kan oversættes til genoprettende, genopbyggende og relationsudviklende.

Restorativ praksis er en samlet betegnelse over tilgange og metoder til håndtering af samspilsproblematikker med forebyggelse og håndtering i skoler og institutioner som formål.

Metoderne retter fokus mod at adressere skaden og reparere det relationelle fremfor at adressere hændelsen og udøve sanktioner. Metoderne har et fællesskabsorienteret afsæt, og gør det muligt for os at bevæge os væk fra de straf-, skylds- og sanktionsrettede muligheder, som ofte benyttes, men som har ringe eller ingen effekt.

Det er systemiske, anerkendende og narrative teorier, der danner fundamentet for RP.

Det får du ud af kurset

Dette kursus har fokus på at lære dig metoder, som kan anvendes med det samme.

Du vil prøve kræfter med håndværket i en tryg og læringsfokuseret kontekst sammen med andre ligesindede.

Du kan gå i gang med at bruge Restorative Praksis i din egen praksis. De to kursusdage ligger derfor med to ugers mellemrum, så I som deltagere kan gå hjem og afprøve det lærte, hvorefter vi sammen arbejder videre med afsæt i jeres oplevelser i praksis.

  • Kendskab til teorien og metoderne i Restorativ Praksis
  • Øvelse i brug af metoderne
  • Afprøvning af metoderne i egen praksis
  • Opsamling og refleksion over anvendelsesmulighederne


Kursets indhold

Kurset består af en vekselvirkning mellem oplæg, dialog, øvelser og refleksion. Undervisningen er dialogisk og involverende. Det handler om at afprøve redskaberne og perspektivere til anvendelsesmuligheder i egen praksis.

Dag 1 - Intro til teori og praksis

Vi gennemgår teorien og de grundlæggende ideer i Restorativ Praksis. Dernæst får du en introduktion til redskaberne i værktøjskassen. Vi drøfter anvendelsesmuligheder i praksis, indkredser egne prøvehandlinger, som vi samler op på på dag 2.

Dag 2 - Træning og læring i praksis

Opsamling på prøvehandlinger. Mere træning og afprøvning af redskaber. Øvelse gør mester. Indkredsning af særlige fordele ved de forskellige redskaber. Fremtidsperspektiver for egen praksis.

Deltagerprisen er inklusiv morgenbrød, frokostbuffet og eftermiddags snack. Lad os vide, hvis du har særlige krav til forplejning (vegetar, allergier m.m.)

Det med småt:

  • Kurset afholdes ved mindst 25 tilmeldte
  • Beløbet refunderes ikke ved sygdom eller ved afbestilling efter 4 uger før første mødegang men du må gerne overdrage din plads til en anden.


Mød dine undervisere

Gro Emmertsen Lund

Gro er ph.d fra Twente University og har forsket i usynlige sociale eksklusionsprocesser i danske skoler. Hun er oprindelig lærer med erfaring fra almen – og specialområdet. Siden 2011 har Gro besøgt skoler i USA og Canada, der arbejder med Restorative Practices, ligesom hun samarbejder med prof. John Winslade, der er en central aktør i det New Zealandske miljø for Restorativ Praksis. 

Efter flere år som konsulent i Haslebo & Partnere har Gro stor erfaring med udvikling, design, facilitering og gennemførelse af konsulentopgaver for offentlige og private organisationer. Siden 2011 har Gro undervist på Haslebo & Partneres leder- og konsulentuddannelse.

Gro er en del af forskernetværket NO!SE: Network of Independent Scholars in Education, Samt Associate og Faculty Advisor ved The Taos Institute's uddannelsesprogram.

Læs mere på www.groemmertsenlund.dk

Inge Temple

Stifter og formand for Ung uden Mobning - en forening fra 2017 der startede op med økonomisk støtte fra Socialministeriet. I Ung uden Mobning udvikles metoder til at øge trivsel og afholder Inge kurser til både forældre og fagpersoner som styrker skole/hjem samarbejdet, kommunikationen og deres rolle i forhold til at skabe og støtte sunde og inkluderende fællesskaber for unge.
Inge leder i Ung uden Mobning de brede samarbejder på tværs med andre interesseorganisationer og NGO'er.

Inge er derudover indehaver af kursusvirksomheden House of Heroes hvor hun siden 2012 har udbudt kurser, workshops og coaching til fagprofessionelle, børn/unge og forældre. Inge er bredt uddannet i flere coachingretninger og -metoder samt i facilitering af systemisk opstilling. Hun har siden 2012 afviklet tusindvis af samtaler med unge og undervist skolens fagprofessionelle i hvordan de kan arbejde med at styrke de unges livsduelighed og trivsel i udskolingen og på ungdomsuddannelser i praksis.

Læs mere på www.houseofheroes.dk 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >